Meny

Bakad rotselleri med vitlök

4 portioner

1 rotselleri
salt och olivolja
3 msk smör (eller kokosolja/olivolja)
3 vitlöksklyftor, rivna
riven parmesan

Sätt ugnen på 200°. Rengör rotsellerin och gnid in med olivolja och salt. Lägg den sedan på en plåt och baka i ugnen i ca 2 tim. Vänd rotsellerin efter ca 1 tim, så att alla sidor bakas jämt. 

Låt rotsellerin svalna och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Stek skivorna i smör och vitlök, tills de fått lite färg. Toppa med riven parmesan. Servera med en sallad eller till stekt fisk.

Recept: Niina Snijder

Tips olivolja, rotselleri & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...