Meny

Rotselleri- och potatismos

4 portioner

1 rotselleri
4–6 potatisar
1–2 morötter
1 dl havremjölk eller grädde
3–4 msk smör
muskotnöt efter smak
salt och peppar

Skala rotselleri, potatis och morötter. Skär i bitar. 

Koka upp rotfrukterna i vatten, gärna smaksatt med till exempel buljong, hela pepparkorn och/eller lagerblad. Koka grönsakerna tills de är helt genommjuka. Häll av vattnet och eventuella pepparkorn/lagerblad. 

Mosa grönsakerna med en potatisstöt. Häll i mjölken/grädden, och smöret. Rör runt och smaka av med lite muskotnöt, salt och peppar. Servera med valfria tillbehör.

Recept: Niina Snijder

Tips potatis & rotselleri

Grönt

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...