Meny

Potatisgratäng med rotselleri

4–6 portioner

700 g fast potatis
300 g rotselleri
2 gula lökar
4 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och rotselleri och skiva tunt. Skala löken och skiva den. 

Varva potatis, rotselleri och lök i en ugnsform. Koka upp grädde och mjölk med riven vitlök i en kastrull. Akta så att det inte bränner. Salta och peppra lite extra.

Häll den varma gräddmjölken över potatisen i formen och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills den är mjuk.

Det går även bra att hälla grädde och mjölk kallt i formen men det tar lite längre tid i ugnen. Gott till viltstek.

Recept: Ingela Persson

Tips lök, potatis & rotselleri

Grönt

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...