Meny

Tandoorikyckling med blomkål & lök

4–6 portioner

500 g kycklingfilé
1 dl yoghurt
2–3 msk tandoorikrydda
6 steklökar
50 g smör
1/2 citron
salt och peppar
ca 1 l små blomkålsbuketter/bitar
peppar

Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingfiléerna på längden, i 3 lika stora bitar. Rör ihop yoghurt och tandoorikrydda och marinera kycklingen i blandningen. Låt det sedan dra i minst 30 minuter, ju längre desto godare. 

Trä kycklingen på spett, lägg på smörpappersklädd plåt och skjutsa in i ugn-en i ca 15 minuter. Vänd spetten, höj temperaturen till 220° och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Smält gärna en klick smör och droppa över kycklingen precis innan det är dags att servera.

Skala och dela löken på mitten. Smält smöret i en vid kastrull, lägg i löken och låt småputtra tills den mjuknar. Skala citronen med potatisskalare, lägg skalet i kastrullen och pressa i saften. Smaksätt med salt och svartpeppar. Rör ner blomkålen och låt puttra tillsammans med löken tills den mjuknar och får färg.  Servera tandoorikycklingen med blomkål, lök och en klick yoghurt. Gott till naanbröd.

Recept: Ingela Persson

Tips kyckling, lök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...