Meny

Parmesangratinerad aubergine & svamp

4 PORTIONER

1 aubergine
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 ask svamp
2 msk smör
1 dl purjolök, skivad
1 dl parmesanost, finriven
½ dl panko (asiatiskt ströbröd)
½ dl hackad basilika eller persilja

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva auberginen och stek den gyllene i oljan i en het stekpanna, salta, peppra och lägg i en form.

Dela svampen och stek den i smöret i stekpannan tills den får fin färg. Riv i vitlöken och strö i purjolöken och vänd runt. Salta, peppra och skeda över auberginen.

Blanda parmesanosten med panko och strö över svampen. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten får fin färg. Passa mot slutet så att det inte bränns. Toppa med örter. Gott till matgryner och sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine, svamp & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...