Meny

Auberginecrème med kapris

1 SATS

1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och peppar
2 msk kapris, hackade
1 dl tjock yoghurt
saft och fint rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl hackade örter t ex, persilja, dill  eller basilika

Sätt ugnen på 200°.

Skär auberginen i fyra klyftor. Vänd i olivolja, hälften av vitlöken, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och lätt gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna.

Skrapa bort aubergineköttet från skalet och lägg i en skål. Tillsätt kapris, resten av vitlöken och yoghurt. Smaksätt med citron, örter, salt och peppar.

Gott till exempelvis lamm eller fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.