Meny

Auberginecrostini med färskost

10–15 STYCKEN

1 aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och peppar
2 kvistar timjan
15 tunna skivor baguette
1 dl färskost

Sätt ugnen på 225°.

Skär aubergine i grova bitar och lägg på en plåt.

Riv en av vitlöksklyftorna och vispa ihop med 2 msk olivolja, salt, peppar och repad timjan. Häll blandningen över auberginen och rör runt. Stek gyllenbruna i ugnen, ca 10 minuter.

Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Ringla över resterande olivolja och rosta brödet i ugnen. Låt svalna.

Riv den sista vitlöksklyftan och rör ihop med färskosten. Bred brödet med osten och på en bit aubergine. Gott före maten som tilltugg eller till blandade charkuterier.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.