Meny

Aubergine- och zucchinigratäng med ricotta och körsbärstomater

4 PORTIONER

1 aubergine, skivad
olivolja
salt, svartpeppar, muskot
2 vitlöksklyftor, skivade
färsk eller torkad salvia eller timjan
250 g ricottaost
1 msk pressad citron
1 zucchini, riven
15 körsbärstomater, halverade
1/2 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 200°.

Stek aubergineskivorna mjuka och gyllenbruna i olja. Smaksätt med salt, peppar och lite muskot.

Stek vitlöksskivorna mjuka tills de fått lite färg. Krydda med salvia eller timjan.

Blanda ricottaost med citron, salt och peppar.

Stek zucchinin hastigt i lätt oljad panna. Salta och peppra. Lägg hälften i en ugnssäker form. Lägg på ett par aubergineskivor, lite stekt vitlök och klicka på hälften av ricottaosten. Lägg på några tomater. Fortsätt med ytterligare ett lager zucchini, vitlök, tomater och ricotta. Avsluta med aubergineskivor och strö över ost. Baka i ugnen i ca 25 minuter.

Recept: Tina Hellberg

Tips aubergine, tomat & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...