Meny

Zucchinisoppa med alger, persilja och smörstekt savojkål

4 PORTIONER

1 näve torkade alger, t ex wakame
1 stor eller 2 små zucchini
1 gul lök
smör
5 dl vatten
1 knippe persilja
salt och peppar
1/2 savojkålshuvud

Lägg algerna i kallt vatten i 10 minuter.

Skär zucchini och lök i mindre bitar. Fräs mjuka tillsammans med algerna i smör i en kastrull. Häll i vatten och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna något. Tillsätt persilja och mixa slätt. Smaksätt med salt och peppar.

Skär savojkål i mindre bitar. Stek hastigt i smör. Salta och peppra. Servera kålen till soppan.

Recept: Mauritz Larsson

Tips persilja, savojkål & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...