Meny

Savoykålsfräs med brynt smörcrème

4 PORTIONER

1/4 huvud savoykål
1 päron
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 klick smör
1 dl skivad purjolök
salt och peppar
1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter
25 g smör
1 dl crème fraiche

Skär savoykålsbladen i mindre bitar och ta bort det mesta av mittstocken. Koka kålbladen ett par minuter i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Dela päronet, ta bort kärnhuset och skär i tunna klyftor. Lägg på en tallrik och stänk över vinägern.

Värm olja och smör i en kastrull eller stekpanna. Lägg i kål och purjo. Låt bryna lätt ett par minuter.

Vänd ner päron och smaksätt med salt och peppar. Strö över hasselnötter.

Bryn smöret och vispa ner det i crème fraichen lite i taget. Servera brynt smörcrèmen till savoykålsfräset. Gott till exempelvis rostad potatis och lövbiff.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...