Meny
savoy-cabbage-5734750_1920

Bräserad savojkål med äpple och honung

4 PORTIONER

ca 1/2 savojkålshuvud, strimlat
1 gul lök, klyftad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk riven ingefära
1 klick smör
ca 6 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1–2 msk honung
6 potatisar, skalade och skurna i 5 mm tjocka skivor
1 äpple, skalat och tärnat
salt och peppar

Fräs kål, lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull utan att de får färg. Häll i buljong och tillsätt honung. Låt koka 10 minuter.

Lägg i potatisskivorna och låt koka mjuka.

Tillsätt äppeltärningarna och låt koka i ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis stekt kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...