Meny
savoy-cabbage-1522811_1920(1)

Savojkål med brynt apelsinsmör & nötter

4 PORTIONER

ca 400 g savojkål
100 g smör
salt och peppar
1 rödlök, i tunna båtar
1 apelsin
persilja
1 dl grovhackade rostade hasselnötter

Skiva kålen i ca 2 cm breda skivor, ta bort mittstocken. Fräs kålen i en klick av smöret i en stekpanna tills den får färg och börjar mjukna. Salta och peppra.

Vänd ner löken i kålen, låt steka ytterligare ett par minuter.

Riv apelsinskalet fint, lägg på en tallrik. Pressa saften och häll i en liten kastull, koka upp och låt koka ihop till halva mängden. Lägg i resten av smöret, låt småputtra tills det bryns lätt.

Vänd runt apelsinsmöret i kålen, smaksätt med apelsinskal, salt och peppar.

Strö över persilja och nötter. Gott till exempelvis viltstek, rostad potatis eller smörstekt torsk.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...