Meny

Savojkål med svamp och getost

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
250 g svamp, t ex champinjoner, i bitar
2 msk smör
salt och peppar
1 rödlök, finhackad
ca 100 g getost

Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Skär bort rotstocken och strimla kålen. Skölj ordentligt under rinnande vatten. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl.

Stek svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått färg. Salta och peppra.

Fräs savojkålen mjuk tillsammans med lök i resterande smör. Salta och peppra. Vänd ner svampen och strö över getosten.

Gott till exempelvis fisk och fågel.

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...