Meny

Fisk med gräddkokt savojkål

4 PORTIONER

200 g savojkål, strimlad
2 klickar smör
3 dl vispgrädde
1 dl skivad purjolök
1/2 dl hackad persilja
2 msk dijonsenap
salt och peppar
600 g vit fiskfilé, t ex torsk
1/2 dl grovt rågmjöl
2 msk olivolja

Koka savojkålen i lättsaltat vatten i 1 minut. Häll av och låt rinna av väl.

Smält en klick smör i en vid kastrull och rör ner kålen, tillsätt grädde och koka upp. Sjud i ca 10 minuter eller tills det är krämigt. Rör ner purjolök och persilja. Smaksätt med senap, salt och peppar.

Skär fisken i portionsbitar, vänd dem i mjölet. Stek gyllene på medelvärme i smör och olivolja i en stekpanna, 3–4 minuter på varje sida, eller tills fisken är klar.

Servera fisken med gräddkokt savojkål och kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...