Meny

Savojkål med brynt smör och hasselnötter

4 PORTIONER

1 dl hasselnötter
200 g savojkål, skivad
1 lök, skivad
50 g smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 200°.

Lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta i ugnen 5–10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid dem mot varandra tills skalet lossnat. Hacka nötterna grovt.

Fräs savojkål och lök i lite av smöret tills de mjuknat. Smaksätt med salt och peppar.

Smält resterande smör i en kastrull, och låt koka tills det är gyllene. Rör ner det i kålen, strö över hasselnötter och persilja.

Gott till exempelvis viltfärsbiffar.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...