Meny

Bräserad savojkål med bacon

6 PORTIONER

1 savojkålshuvud
120 g bacon, tärnat
1 msk smör
1 dl vitt vin
2 msk hackad bladpersilja
2 msk crème fraiche
salt och peppar
(2 tsk krossade hela fänkålsfrön eller kummin)

Plocka bort de yttersta bladen på savojkålhuvuvdet. Halvera huvudet, skär bort rotstocken och strimla kålen fint. Skölj ordentligt under rinnande vatten. Låt rinna av.

Stek bacontärningarna krispiga i smör i en stekpanna. Tillsätt kålen och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Slå på vinet, täck med lock och låt sjuda tills savojkålen är mjuk, ca 10 minuter.

Vänd ner persilja och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt fänkålsfrön eller kummin.

Gott till exempelvis stekt fisk.

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...