Meny

Morots- och savojkålssallad

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
1/2 dl hackad rödlök
2 msk olivolja
1 medelstor morot, grovt riven
2 dl kokta vita bönor
ett par droppar rödvinsvinäger eller citron
salt och peppar

Plocka bort savojkålshuvudets yttersta bladen. Halvera huvudet, skär bort rotstocken och strimla kålen. Skölj ordentligt under ­rinnande vatten och låt rinna av. Lägg kålen i kokande saltat vatten i 2 minuter. Sila av och kyl i kallt vatten.

Fräs lök i olivolja i en kastrull i ett par minuter utan att den får färg Tillsätt kålen, morot och bönor och låt fräsa i ytterligare någon minut. Smaksätt med vinäger, salt, peppar och eventuellt någon färsk ört.

Recept: Ingela Persson

Tips morot & savojkål

Grönt

Lite annat

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...