Meny

Savojkål med äpple och hasselnötter

4 PORTIONER

1/4 savojkålshuvud, fint strimlat
1 dl hasselnötter
1 lök, skivad
1 klick smör
2 dl vispgrädde
1 äpple, klyftat
salt och peppar

Koka savojkål hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av.

Rosta hela hasselnötter i en torr stekpanna. Gnid bort det mesta av skalet när de svalnat något. Grovhacka nötterna.

Fräs lök mjuk i smör utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt kålen och grädde. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Vänd ner äppelklyftor och låt sjuda i ytterligare några minuter. Smaksätt med salt och peppar och strö över hasselnötterna.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & savojkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...