Meny
Kryddigaäpplen

Kryddiga äpplen med mandel & kardemumma

1 kaka

5 äpplen
150 g saltat rumsvarmt smör
400 g mandelmassa, grovt riven eller smulad i mindre bitar
3 ägg
1 dl sötmandel, grovt hackad
1 tsk kardemumma, grovt malen
1/2 tsk torkad ingefära

Sätt ugnen på 175°. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhuset. Smöra en form och lägg äppelklyftorna i formen.

Vispa smör och mandelmassa krämigt och tillsätt ett ägg i taget. Strö över mandel och ingefära över äpplena och rör ner kardemumma i smeten. Täck äpplena med smeten och grädda i ugnen i ca 45 minuter. Gott till exempelvis glass.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, kardemumma & mandelmassa

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...