Meny

Ugnsstekt vitkål med äpple och honung

4 PORTIONER

1/4 vitkålshuvud
1 lök
1 äpple
2 msk olivolja
1 msk honung
salt och peppar
ett par timjankvistar
100 g rökt sidfläsk, tärnat

Sätt ugnen på 200°.

Skär kål och lök i grova bitar och äpplet i kärnfria klyftor. Lägg alltsammans på en ugnsplåt.

Vispa ihop olja och honung. Häll blandningen över kålen. Salta, peppra och rör runt. Stek i ugnen 15–20 minuter, kålen ska ha mjuknat och fått fin färg. Strö över timjankvistarna när det återstår ca 5 minuter av stektiden.

Stek fläsket knaprigt i en stekpanna och strö över kålen.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & vitkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...