Meny

Enkel äppelstrudel

1 STYCKEN

3 äpplen, i tunna klyftor
2–3 msk smör
1/2 dl grovhackade mandlar
1–2 tsk malen kanel
2 tsk grovmalen kardemumma
3 msk strösocker
1 rulle smördeg
1 ägg

Sätt ugnen på 175°.

Stek äppelklyftorna i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Tillsätt mandel, kanel, kardemumma och socker. Låt steka med ett par minuter, se upp så att det inte bränner vid.

Rulla ut degen på en plåt. Fördela äpplena i mitten av degen och rulla kvickt ihop till en rulle. Lägg skarven nedåt och nyp ihop sidorna. Vispa ihop ägget och pensla rullen. Skär små snitt på snedden genom smördegen.

Grädda i ugnen 15–20 minuter eller tills strudeln är gyllenbrun.

Gott med glass eller vaniljsås till.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...