Meny

Rödbetssallad med äpple och balsamvinäger

4 PORTIONER

300 g rödbetor, kokta och skalade
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
3–4 sallatsblad
1 schalottenlök, tunt skivad
1 äpple, fint strimlat
4 msk philadelphiaost
2 tsk balsamvinäger
1 dl brödkrutonger

Skär de kokta rödbetorna i klyftor, lägg i en skål. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Blanda.

Riv salladsbladen, lägg på ett fat. Strö över lök och äpple. Fördela betorna över salladen.

Vispa ihop philadelphiaost och balsamvinäger. Smaksätt med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen, strö krutongerna ovanpå.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & rödbeta

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...