Meny

Smördegsöverbakade rödbetor

4 PORTIONER

400 g kokta rödbetor, klyftade
1 lök, fint tärnad
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
salt och peppar
1 rulle smördeg

Sätt ugnen på 200°.

Blanda betor, lök, vitlök, olja, vinäger och basilika i en skål. Salta och peppra. Lägg i en låg ugnsfast form.

Skär ut en bit smördeg som är ett par centimeter större än formen, nagga den försiktigt och lägg den ovanpå betorna. Kläm fast degen på kanterna.

Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills smördegen är gyllene och frasig.

Gott som tillbehör till exempelvis kyckling, fisk eller en bit getost med sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...