Meny

Honungsmarinerade betor med grönmögelost

4 PORTIONER

2–3 rödbetor, vitbetor, polkabetor eller gulbetor
ett par sallatsblad eller en näve rucola
salt och peppar
200 g grönmögelost, gärna roquefort

HONUNGSMARINAD:
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
1 nypa torkad timjan

Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala dem och skär i klyftor.

Vispa ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda med betorna. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur.

Vänd ner salladsblad och lägg på ett fat. Salta, peppra och smula över ost.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...