Meny

Rödbetssoppa med färskost och smörgåskrasse

4 portioner

400 g rödbetor
1 msk olivolja
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1/2 purjolök, tunt skivad
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
100 g färskost
1 ask kryddkrasse

Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Fräs i olja tillsammans med lager­blad och timjan i en kastrull. Tillsätt vin och sjud ca 5 minuter. Häll i buljong och låt sjuda tills rödbetorna är mjuka. Vänd ner purjolök och smak­sätt med vinäger, salt och peppar.

Rör ihop färskost och krasse. Servera soppan med färskosten och bröd

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...