Meny

Lammfärsbiffar med gulbetor och rosmarin

4 PORTIONER

1 gul lök, fint tärnad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl grovt rivna betor
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 msk olivolja till stekning + 1 msk i färsen
salt och peppar
400 g lammfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk salt

Fräs lök, vitlök, gulbetor och rosmarin i lite olivolja i ett par minuter i en stekpanna. Salta, peppra och låt svalna.

Blanda lammfärsen med ägg, vatten, salt, olivolja och gulbets­blandningen i en bunke. Peppra. Forma färsen till biffar. Stek i olivolja, ca 5 minuter på varje sida.

Servera biffarna tillsammans med sallad och smulad getost i pitabröd.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...