Meny
beetroot-3490809_1920

Rödbetor med sesam & pumpakärnor

4 PORTIONER

500 g kokta rödbetor
3 msk olja
100 g färskost
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk tahini
salt och peppar
1/2 dl pumpakärnor
1 msk sesamfrön

Dela betorna och stek dem hastigt i 1 msk av oljan i en stekpanna i ett par minuter.

Stryk ut färskosten på ett fat. Vispa ihop resterande olja, vitvinsvinäger och tahini i en stor skål.

Blanda ner de nystekta betorna i dressingen och lägg dem på färskosten.

Rosta pumpakärnor och sesamfrön lätt i en torr het stekpanna och strö över betorna. Gott till exempelvis rostad kål.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...