Meny
beetroot-3490809_1920

Rödbetor och sallad i dillsmör

4 PORTIONER

1 rejält knippe dill
400 g rödbetor
salt
100 g rumstempererat smör
vitpeppar
1 tsk ättikssprit (12 %)
1 bataviasallat eller 200 g spenat

Skär av de grövsta stjälkarna från dillen. Koka betorna med dillstjälkarna och rikligt med salt tills betorna är mjuka.

Hacka resten av dillen och mixa med smör. Smaka av med vitpeppar, ättika och salt.

Skala och dela betorna. Vänd runt dem i en varm kastrull med en klick dillsmör. Tillsätt plockad sallad och vänd runt kort i kastrullen. Lägg upp på fat och klicka över det resterande rumstempererade dilllsmöret.

Tips rödbeta & sallat

Grönt

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...