Meny

Caesarsallad

4 PORTIONER

1 normalstort romansalladshuvud
en bit parmesanost
(gräslök + sardellfiléer)

DRESSING:
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
3 sardellfiléer, mosade
1 tsk dijonsenap
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1 dl olivolja
salt och peppar

BRÖDKRUTONGER:
6–8 skivor vitt formbröd, kantfria
2 msk olivolja

Vispa ihop ägg, vinäger, sardeller, senap och vitlök i en skål. Tillsätt olivoljan droppvis under fortsatt vispning. Smaksätt dressingen med salt och peppar.

Skär brödskivorna i centimeterstora tärningar. Stek dem gyllenbruna i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Riv salladen i mindre bitar och fördela på tallrikarna. Skeda över dressingen. Strö över brödkrutonger och hyvlad parmesanost. Garnera eventuellt med lite fint skuren gräslök och några grovt hackade sardeller.

Tips sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...