Grönsallat med vinägrett
4 PORTIONER
150–200 g blandad sallat
VINÄGRETT:
1/4 dl vit-, röd- eller balsamvinäger
(1 vitlöksklyfta, finhackad)
3/4 dl riktigt god olivolja
en nypa salt
peppar
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
Riv salladen i mindre bitar och blanda dem i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt salladen med salt och peppar.
27 recept med Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...