Meny

Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka

4 SMÅ PORTIONER

0,8 dl vispgrädde
saft av 1/2 citron
salt och peppar
1 romansallatshuvud

FRITERAD KRONÄRTSKOCKA:
2 kronärtskockor
lite vetemjöl
olja till fritering

Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna. Skala stjälken med en potatisskalare eller vass kniv. Skär skockorna i tunna skivor. Vänd dem i mjöl och fritera spröda i medelvarm (150°) olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa grädden lätt med citron, salt och peppar. Strimla romansalladen, lägg i en skål och vänd ner grädden.

Recept: Petter Nilsson

Tips kronärtskocka & sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...