Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
4 SMÅ PORTIONER
0,8 dl vispgrädde
saft av 1/2 citron
salt och peppar
1 romansallatshuvud
FRITERAD KRONÄRTSKOCKA:
2 kronärtskockor
lite vetemjöl
olja till fritering
Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna. Skala stjälken med en potatisskalare eller vass kniv. Skär skockorna i tunna skivor. Vänd dem i mjöl och fritera spröda i medelvarm (150°) olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Vispa grädden lätt med citron, salt och peppar. Strimla romansalladen, lägg i en skål och vänd ner grädden.
40 recept med Kronärtskocka & Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Tomatsallad med kronärtskockscrème
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Kronärtskocka och bea-smör
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Kronärtskocka med mangold och kapris
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kronärtskocksragu med tomater och oliver
- Kronärtskocka med citronsmör
- Kronärtskocka med citronmajonnäs
- Kokt kronärtskocka med äppelvinägrett
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Inkokt kronärtskocka
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Currykokt kronärtskocka
- Balsamicobakad romansallat
- Kronärtskocka alla romana
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...