Meny

Kokt kronärtskocka med äppelvinägrett

2 portioner

2 kronärtskockor
grovt riven parmesanost

ÄPPELVINÄGRETT:
2 msk fint tärnat äpple
2 msk tunt skivad purjolök
2 msk balsamvinäger
3 msk god olivolja
salt och peppar

Bryt av kronärtskocksstjälken vid blomfästet, dra bort de yttersta bladen och skär av toppen.

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i skockorna och koka mjuka, 10–15 minuter. Låt rinna av väl. Skär skockorna i klyftor. Ta bort ”skägget” med en sked.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Häll den över skockorna och strö över parmesanost.

Gott till en sallad, kallskuret eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips kronärtskocka

Kronärtskocka

Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...