Sallad med getost, kronärtskocka och fläsk
4 PORTIONER
2 kokta kronärtskocksbottnar
100 g rimmat sidfläsk, tärnat
1 msk olivolja
ca 200 g blandad sallat, t ex rucola, batavia, ekblad
200 g getost
VINÄGRETT:
1 tsk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
3 msk riktigt god olivolja
salt och peppar
Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål.
Stek fläsket knaprigt i olivolja. Låt svalna.
Skär kronärtskocksbottnarna i små tårtbitar och blanda med fläsket och sallaten i en skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar.
Fördela salladen på tallrikar och smula över getosten.
14 recept med Kronärtskocka
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Tomatsallad med kronärtskockscrème
- Kronärtskocka och bea-smör
- Kronärtskocka med mangold och kapris
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kronärtskocksragu med tomater och oliver
- Kronärtskocka med citronsmör
- Kronärtskocka med citronmajonnäs
- Kokt kronärtskocka med äppelvinägrett
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Inkokt kronärtskocka
- Currykokt kronärtskocka
- Kronärtskocka alla romana
Kronärtskocka
Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...