Meny

Sallad med getost, kronärtskocka och fläsk

4 PORTIONER

2 kokta kronärtskocksbottnar
100 g rimmat sidfläsk, tärnat
1 msk olivolja
ca 200 g blandad sallat, t ex rucola, batavia, ekblad
200 g getost

VINÄGRETT:
1 tsk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
3 msk riktigt god olivolja
salt och peppar

Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål.

Stek fläsket knaprigt i olivolja. Låt svalna.

Skär kronärtskocksbottnarna i små tårtbitar och blanda med fläsket och sallaten i en skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar.

Fördela salladen på tallrikar och smula över getosten.

Tips kronärtskocka

Kronärtskocka

Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...