Kronärtskocka och bea-smör
2 PORTIONER
2 kronärtskockor
1 schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
1 msk vatten
salt och malen svartpeppar
100 g rumsvarmt smör
Koka skockorna i saltat vatten ca 30 min eller tills bladen lossnar lätt.
Skala och finhacka löken. Koka upp lök, vinäger, dragon och vatten och låt svalna. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Servera skockorna med smöret.
14 recept med Kronärtskocka
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Tomatsallad med kronärtskockscrème
- Kronärtskocka och bea-smör
- Kronärtskocka med mangold och kapris
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kronärtskocksragu med tomater och oliver
- Kronärtskocka med citronsmör
- Kronärtskocka med citronmajonnäs
- Kokt kronärtskocka med äppelvinägrett
- Kronärtskocka med två sorters dipp
- Inkokt kronärtskocka
- Currykokt kronärtskocka
- Kronärtskocka alla romana
Kronärtskocka
Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...