Meny

Kronärtskocka med citronmajonnäs

4 PORTIONER SOM SNACKS

1 kronärtskocka
2 msk olivolja
2 citronskivor
1 tsk salt

CITRONMAJONNÄS:
1/2 dl majonnäs
1 tsk fint rivet citronskal
2 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Bryt av stjälken på kronärtskockan och dra bort yttersta små bladen. Lägg skockan i en liten kastrull, täck med vatten, tillsätt olja, citronskivor och salt. Koka upp och låt sjuda under lock 30–40 minuter. Häll av vattnet och lägg kronärtskockan på ett fat.

Rör ihop ingredienserna till majonnäsen i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Dra bladen av skockan och doppa dem i majonnäsen. Ta bort skägget när du närmar dig mitten och ät sedan själva botten.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & kronärtskocka

Grönt

Kronärtskocka

Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...