Meny

Mangold med böncrème

4 portioner

1 frp kokta vita bönor
1/2 dl vatten
1/2 tsk tahini
2 msk olivolja
1/2 citron
salt
cayennepeppar
mangold
1 vitlöksklyfta

Mixa bönorna med vatten i en mixer till en slät crème. Smaksätt med tahini, 1 msk olivolja, rivet citronskal, citronsaft, salt och cayennepeppar.

Skölj mangolden och låt den rinna av väl. Om mangoldbladen är stora så skär dem i grova bitar. Fräs mangold i oliv-olja i en het stekpanna. Riv i vitlök, salta och peppra. 

Värm böncrèmen eller servera den kall med nystekt mangold och exempelvis kryddiga korvar.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, tahini & vita bönor

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...