Meny
mojito-3504486_1920

Ingefärssockerlag med citron

1 SATS

1–2 citroner
1 tumstor bit ingefära
2 dl socker
2 dl vatten

Tvätta citron och ingefära. Skala 1 citron med potatisskalare och skiva ingefäran tunt. Koka upp socker, vatten, citronskal och ingefära och låt småputtra i ca 10 minuter.

Pressa citronen så att det blir 1 dl saft, tillsätt i koket och koka upp en gång till. Häll upp i en burk eller skål, låt svalna. Sila av och häll upp på flaska.

Använd lagen till sommarens drinkar, t ex med rikligt med is, skivad citrus, mynta eller citronmeliss och bubbelvatten. Eller stänk lagen över jordgubbar och servera med glass.

Den inkokta ingefäran går fint att hacka och spara i en burk i kylen och använda i thairätter.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & ingefära

Grönt

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...