Meny

Ingefärsglaserade morötter med pak choy

4 PORTIONER

1 pak choy (eller 300 g färsk spenat)
1 gul lök, tunt skivad
1 msk olivolja
3 medelstora morötter, i stavar
1 tsk riven färsk ingefära
ca 3 dl grönsaksbuljong
färskpressad citron
1 msk smör
salt och peppar

Skär loss pak choy-bladen från stjälkarna (eller repa spenatbladen). Skär pak choy-stjälkarna i stavar och bladen i strimlor.

Fräs lök mjuk i olivolja i en vid kastrull. Tillsätt morötter och ingefära. Täck nätt och jämnt med buljong. Låt sjuda under lock tills morötterna är mjuka, ca 10 minuter. Lägg i pak choy-stjälkarna efter drygt halva koktiden.

Vänd ner pak choy-bladen och smaksätt alltsammans med citron, smör, salt och peppar.

Gott till exempelvis kyckling och fisk.

Recept: Magnus Viksten

Tips ingefära, morot & pak choy

Grönt

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...