Råstekt pak choy med sojakokt schalottenlök
4 PORTIONER
1 pak choy-stånd, grovt strimlad
olivolja + salt och peppar
SOJAKOKT SCHALOTTENLÖK:
2–3 schalottenlökar, finhackade
1 msk olivolja
3 msk soja
Fräs löken mjuk i olja i en kastrull utan att den får färg. Slå på soja och låt koka in.
Stek pak choy-strimlor hastigt i lite olivolja. Salta och peppra. Blanda med löken vid servering.
Gott till exempelvis stekt fisk.
29 recept med Pak choy & Schalottenlök
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Wok med pak choy
- Pak choy-pasta
- Rödbetor med hallondressing
- Pak choy med ponzusås
- Grön wok med pak choy
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett
- Blomkål och pak choy med hoisinsås
- Pak choy med svamp & soja
- Stekta rödbetor med pak choy
- Sojastekt pak choy med chili och dill
- Råstekt pak choy med sojakokt schalottenlök
- Pak choy-nudlar
- Pak choy med wasabikrisp
- Pak choy med tofu, soja och chili
- Pak choy med soja och chili
- Pak choy med gurka och citron
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Kimchi
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Grundrecept risotto
- Buljongkokt palsternacka och pak choy
Schalottenlök
Löken som hör till liljornas familj kommer ursprungligen från Asien och har sisådär 5 000 år på nacken.