Schalottenlökssmör med dragon och citron
1 SATS
2 kvistar dragon
2 schalottenlökar, fint hackade
1 msk vitvinsvinäger
250 g rumsvarmt smör
1 nypa fint rivet citronskal
salt och peppar
Plocka bladen från dragonkvistarna, hacka dem och kvistarna var för sig. Stek schalottenlöken mjuk i en liten klick smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt vinäger och kvistar. Låt sjuda näst intill torrt. Lägg upp på en tallrik och låt svalna i kylen.
Vänd ner löken och de hackade dragonbladen i det rumsvarma smöret. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Rulla in i smörpapper och förvara i kyl eller frys.
6 recept med Schalottenlök
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Schalottenlök
Löken som hör till liljornas familj kommer ursprungligen från Asien och har sisådär 5 000 år på nacken.