Meny

Schalottenlökssmör med dragon och citron

1 SATS

2 kvistar dragon
2 schalottenlökar, fint hackade
1 msk vitvinsvinäger
250 g rumsvarmt smör
1 nypa fint rivet citronskal
salt och peppar

Plocka bladen från dragonkvistarna, hacka dem och kvistarna var för sig. Stek schalottenlöken mjuk i en liten klick smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt vinäger och kvistar. Låt sjuda näst intill torrt. Lägg upp på en tallrik och låt svalna i kylen.

Vänd ner löken och de hackade dragonbladen i det rumsvarma smöret. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Rulla in i smörpapper och förvara i kyl eller frys.

Recept: Ingela Persson

Tips schalottenlök

Schalottenlök

Löken som hör till liljornas familj kommer ursprungligen från Asien och har sisådär 5 000 år på nacken.