Meny

Grundrecept risotto

3–4 små portioner

1 gul lök eller schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
1 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och vitpeppar

Fräs lök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vin och rör om tills det har kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.

Tips gul lök & schalottenlök

Schalottenlök

Löken som hör till liljornas familj kommer ursprungligen från Asien och har sisådär 5 000 år på nacken.