Meny

Lökfrittata

2 PORTIONER

2 gula lökar, skivade
2 msk olivolja
5 ägg
2 tsk färska timjanblad eller en nypa torkad timjan
3/4 dl riven parmesanost
salt och peppar

Sätt ugnen på grillvärme.

Stek löken sakta i olivolja i en ugnssäker stekpanna tills den är gyllenbrun och mjuk, ca 10 minuter.

Vispa ägg, timjan och hälften av parmesanosten i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över löken och stek i några minuter tills frittatan är krämig ovanpå och har fått fin färg under.

Strö över resterande parmesanost och ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen tills äggen just stelnat.

Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i mindre bitar. Kan ätas varm, ljummen eller kall. Ringla gärna över lite god olivolja.

Tips gul lök

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...