Senapspicklad lök
1 SATS
4 lökar
1/2 dl ättikssprit (12%)
1/2 dl vitvinsvinäger
11/2 dl strösocker eller råsocker
3 dl vatten
2 msk senapsfrö
2 lagerblad
grovmalen svartpeppar
Skala och tärna löken riktigt fint. Lägg löken i en burk. Koka upp övriga ingredienser och häll den varma lagen över löken.
Låt dra ett par timmar. Kan förvaras i kylen länge. Gott att ha i exempelvis dressingar och sallader.
102 recept med Gul lök
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Soppa på jättelök
 - Oklassiska kåldolmar
 - Svamp- och lök-tarte tatin
 - Kryddinlagda grönsaker
 - Niinas enkla löksoppa
 - Karamelliserad gul lök
 - Inlagd gul lök med koriander och citron
 - Tomatsallad med hirs & trädgårdsörter
 - Mangold med tomatsallad & kapris
 - Zucchinisallad med oregano & ättika
 - Tomatsalsa med zucchini & koriander
 - Zucchini med kokos & basilika
 - Gratinerad tomat, zucchini & pasta
 - Broccoli- & potatissoppa med mangold
 - Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
 - Mangold- & lökpaj
 - Lökcrème med timjan
 - Picklad västeråsgurka med lime & svartpeppar
 - Fänkål med krondill & tomat
 - Gröna grillspett med soja & sesam
 - Tomat- & gurksallad
 - Rotpersilja, äpple & grädde
 - Christians tomat- & zucchinipaket
 - Tomatsallad med mild lök & grov senap
 - Lökpaj med mangold
 - Tomatsallad med grön parmesanmajonnäs
 - Snabb kokoscurry med jordärtskocka
 - Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
 - Grön wok med pak choy
 - Lökpaj med mangold
 - Savojkål med äpple & senapsgrädde
 - Tomatsalsa med bönor & zucchini
 - Palsternackssoppa med äpple & potatis
 - Risone med broccoli & spenat
 - Bönsallad med tomat & zucchini
 - Broccoli, nudlar & ägg
 - Smörslungad morot med äpple & lök
 - Karamellstekt kål med lök & svamp
 - Mangold, bönor & stekt ägg
 - Tomatsallad med senapspicklad lök
 - Senapspicklad lök
 - Friterad lök
 - Lök- & kaprisvinägrett
 - Ugnsbakad lök med äpple & timjan
 - Tomatsoppa med morot & kikärter
 - Potatisgratäng med tomat
 - Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
 - Thaicurry med broccoli
 - Mustig kålsoppa med lök
 - Fylld portabello med paprika & bulgur
 - Vitkålssallad med bönor & morot
 - Kinakål med brynt smör & soja
 - Dinkelcrêpes med svamp & örter
 - Grönpepparsmör
 - Ugnsstekt lök med vitt vin och smör
 - Knippad färsk lök med persilja och citron
 - Ugnsstekt jordärtskocka och lök med rotsellericrème
 - Ugnsstekt lök med äpple
 - Svartrot med äpple och smålök
 - Rödvinskokta lökar med jordärtskocka
 - Peters russinlökar
 - Paprika-, tomat- och lökkompott
 - Mjölksyrad lök med dill och äpple
 - Lökmarmelad
 - Lökchutney med apelsin och chili
 - Lök- och äppelragu
 - Lök- och tomatcurry
 - Isad lök- och kålsoppa
 - Grönsaksfyllda lökdolmar
 - Grundrecept risotto
 - Grillad lök i folie
 - Fyllda lökar med getost och basilika
 - Friterade lökringar
 - Friterad lök
 - Honungsrostad lök med ingefära
 - Löksoppa med varma ostmackor
 - Lök- och citronmarmelad
 
Kött
- Pasta med zucchini & salsiccia
 - Grillspett med palsternacka och korv
 - Gräddig färspanna med vitkål & persilja
 - Hel kyckling med paprika & mandel
 - Ugnspannkaka med champinjoner & bacon
 - Morotssoppa med timjan & isterband
 - Viltfärs med syrad grädde och jordärtskocka
 - Lammfärs med blomkål & lök
 - Stekt fläsk med löksås
 - Smördegsflarn med lök och rökt sidfläsk
 
    Gul lök
Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...