Meny
chard-163105_1920

Mangold- & lökpaj

 4 PORTIONER

1 paket smördeg
200 g mangold
200 g tomater
3 lökar, röda eller gula
3 vitlöksklyftor, pressad
2 dl iMat fraiche eller crème fraiche
salt och malen svartpeppar
lite riven muskot
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°.

Tvätta mangolden, skär bort den nedersta delen av stjälken. Dra bort bladen från stjälken, strimla stjälken fint. Blanchera blad och stjälk, d v s doppa i kokande vatten i ca 30 sekunder, häll sedan genast av vattnet.

Skär tomaterna i små bitar Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Blanda alla grönsaker med iMat fraiche eller crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskot.

Tryck ut smördegen i en pajform. Lägg på grönsaksblandningen och strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Tips gul lök, mangold & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...