Meny

Tomatpaj

1 PAJ

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör, i mindre bitar
2–3 msk kallt vatten

FYLLNING:
1–2 msk dijonsenap
100 g lagrad ost, t ex gruyère, comté eller västerbottensost
5–6 tomater, skivade
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och peppar
olivolja
ett par basilikablad

Blanda ingredienserna till paj­degen till en slät deg. Täck med plastfilm och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°.

Tryck ut degen tunt i en pajform och nagga den väl med en gaffel.

Stryk botten med senap och hyvla eller riv i osten. Fördela tomaterna och vitlöken ovanpå. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Strö över basilika och servera.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...