Meny

Tomatsallad med bondbönor & mozzarella

4 PORTIONER

4 tomater
1 salladslök
1/2 stjälk selleri
1/2-1 dl kokta bondbönor
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 mozzarella
salt och peppar

Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Ansa löken, skiva den och sellerin riktigt tunt. Strö över tomaterna.

Stek bondbönorna i 1 msk olja i en varm stekpanna, riv i vitlöken, låt fräsa ett par minuter, salta och peppra.

Vispa ihop resten av oljan med vinägern, salta och peppra. Skeda över tomaterna. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på fatet. Toppa med vitlöksfrästa bondbönor.

Gott som tillbehör till exempelvis nykokt pasta eller potatisgnocchi.

Så här kokar du bondbönor: Sprita bondbönorna, det vill säga ta ut bönorna ur skidan. Koka dem i någon minut i lättsaltat vatten. Kyl av i kallt vatten och låt rinna av. Skala bönorna genom att försiktigt trycka ut dem ur sitt tunna hölje/skal. Bondbönorna är goda och dekorativa att blanda ner i salladen, omeletten, soppan eller pastan. Eller vänd ner dem i en krämig risotto.

Tips bondböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...