Meny

Ingelas tomat- och bönsallad

4 PORTIONER

1 vitlöksklyfta, riven
saft och rivet skal av 1 citron
½ dl hackad persilja
2 rödlökar, riktigt tunt skivade
200 g vita bönor (stora eller små)
4 tomater, i grova bitar
3 msk olivolja
salt och peppar

Lägg vitlök och citronskal i en skål. Vispa ner citronsaft, rör i persilja.

Lägg rödlök i en annan skål. Salta och vänd ner hälften av citronmixet, låt stå och dra ca 5 minuter.

Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda bönor och tomater med oljan, löken och res­te­rande citronmix. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...