Meny

Tomatketchup

1 SATS

500 g tomater
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 chili, hackad
1/2 tsk fänkålsfrö
2 nejlikor
1 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl råsocker
1/2 dl vitvinsvinäger
2 tsk worcestershiresås
salt och peppar

Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss på toppen av tomaterna. Doppa dem hastigt i kokande vatten, ta upp och kyl i kallt vatten. Dra bort skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.

Fräs lök, vitlök, chili, fänkål och nejlika i olivolja i en vid kastrull tills löken mjuknat. Rör ner tomatpuré, socker, vinäger och worcestershiresås, låt fräsa ett par minuter utan att det får färg. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans sjuda ca 30 minuter.

Mixa slätt med mixer. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp på burk eller flaska och förvara i kyl.

Gott till det mesta på grillen.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...