Meny

Salsicciapanna med paprika & zucchini

4 PORTIONER

1 zucchini
1 dl hackad lök
1 morot, grovt riven
1 röd paprika, tärnad
1 msk olja
1 msk tomatpuré
1 tsk fänkålsfrö
2 vitlöksklyftor, rivna
1 frp salsicciafärs
1 frp krossade tomater
salt och peppar

Tärna halva zucchinin. Fräs lök, morot, tärnad zucchini och paprika i olja i en stekpanna ett par minuter.

Tillsätt tomatpuré, fänkålsfrö och vitlök. Rör i färsen och låt fräsa i ytterligare 5 minuter. Rör i krossad tomat, låt småputtra i 20–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hyvla resten av zucchinin riktigt tunt på mandolin och toppa med den vid servering. Bjud med pasta och sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika, tomat & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...