Meny

Köttfärsgryta med aubergine och zucchini

4 PORTIONER

2 lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk torkad oregano
1 tsk fint rivet citronskal
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
salt och peppar
1 aubergine
1 zucchini
1 dl urkärnade kalamataoliver

Fräs lök och vitlök mjuka i lite oliv­olja i en stor kastrull. Rör i tomat­puré, sambal oelek, oregano och citronskal. Tillsätt färsen och stek tills den har fått lite färg. Häll i krossade tomater, salta och peppra. Sjud i 20 minuter.

Skär aubergine och zucchini i centimeterstora tärningar. Stek gyllenbruna i olivolja. Salta, peppra och rör ner dem och oliverna i grytan.

Gott med en bit bröd till.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...